مهندسی رودخانه یکی از گرایشهای مهندسی عمران است که به مطالعه و شناسایی هرچه عمیقتر مسایل فرسایش و رسوب در رودخانه، کنترل سیلاب و سامان دهی رودخانه میپردازد. این رشته علمی در مورد کلیه مراحل مطالعه و برنامه ریزی، طراحی، اجرا و بهره برداری لازم جهت بهبود یا تغییر وضعیت موجود یک رودخانه بمنظور برآورد نیازهای محیط زیستی بحث میکند. روشهای معمول در راه رسیدن به این اهداف استفاده از سازه های مختلف به تنهایی یا ترکیبی از آنها مثل سد، سیلبند خاکی یا بتنی، آب شکن یا به کار گرفتن راه حلهای قدیمی مثل لایروبی می باشد. به طور خلاصه این اهداف را میتوان به صورت زیر برشمرد:
آزمایشگاه مهندسی رودخانه گروه عمران به مساحت 240 مترمربع در محل کارگاههای دانشکده مهندسی واقع شده است. از این آزمایشگاه برای فعالیت پژوهشی جهت انجام پایان نامه ها و آزمایشهای مربوطه در مقطع کارشناسی ارشد و انجام فعالیتهای تحقیقاتی و پایان نامه ها در مقطع دکتری استفاده میگردد.
با توجه به دستگاه های موجود مانند فلوم شیب پذیر، اندازه گیری دبی، فشار سنج، پمپ و اینورتر و دستگاههای اپتیکی آزمایشهای زیر قابل انجام میباشد:
این کانال به طول m8.50 عرض m 1.00 و ارتفاع 0.80 m میباشد که از آن جهت انجام پایان نامه های دانشجویان تحصیلات تکمیلی و همچنین تحقیقات و پژوهش اساتید در حوزه مهندسی رودخانه استفاده میگردد.
کانال مذکور به ابعاد 15.00 m * 6.50 m دارای یک هسته مرکزی ( مخزن ) با کانالهای پیرامونی میباشد که جهت انجام تحقیقات راهبردی در زمینه های جریانهای آب با سطح آزاد، چالشهای مربوط در انشعابات و تلاقی کانالها و انحنای جریانهای با سطح آزاد، آب شستگی جریان در کف و دیواره های مسیر رودخانه، انتشار امواج کوتاه و انواع مسایل مربوط به مهندسی رودخانه در حال تکمیل بوده و در آینده نزدیک راه اندازی و قابل بهره برداری خواهد شد.
اطلاعات ارائه نشده
به منظور ارائه خدمات بهتر، هرگونه پیشنهاد و انتقاد سازنده خود را با ما در میان بگذارید